lørdag den 21. september 2013

Tværprofessionelt samarbejde mellem pædagoger, sygeplejersker mv. - hospitalspædagoger

På flere hospitaler foregår der tværprofessionelt samarbejde, der bl.a. også involverer pædagoger. Herunder nogle links til videre udforskning af området:

Skrot fik børnene ud af sengen - et projekt, hvor pædagoger i tværprofessionelt samarbejde bruger skabende udtryk med skrot til at motivere og give syge børn gode oplevelser.
Artiklen er fra Socialpædagogen.

På rigshospitalet arbejder de også tværprofessionelt og bruger bl.a. pædagoger i arbejdet med at give de syge børn gode oplevelser. Læs her om kulturudvalget - i publikationen her kan læses lidt om det tværprofessionelle samarbejde (fra s. 15).

"En ung patient udtaler: ’Jeg kan overleve de hvide vægge, maden, de skrigende unger, men jeg kan ikke overleve, at personalet ikke ved noget om unge!’" - Et citat fra artiklen  Ungdomsmedicin – et nyt tværfagligt fagområde i Danmark
Publikation: At samarbejde med unge - inspirationsguide til personale om relationer og aktiviteter - Fra Ungdomsmedicinsk Videnscenter. Det er tydeligt, at såvel pædagogens som psykomotorikerens kompetencer er brugbare i dette felt.

Nyhedsbrev om det socialpædagogiske arbejde.

HR Berg - en ungdomscafé på Rigshospitalet - et frivilligprojekt.

Et af projekterne på Rigshospitalet har også involveret en billedkunstner - nemlig Berit Nørgaard. Hun stod bag bladet Unge tanker - lavet af de unge hospitalsindlagte. F.eks. dette nummer om humor og dette om musik. Se også her.

Et andet projekt er et tre dages fotoforløb med nogle unge - se her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar