torsdag den 26. september 2013

Socialt entreprenørskab og socialøkonomi

Bybi from Bybi on Vimeo.

Projekt Bybi

Vilhelmsen på besøg på TV-Glad - samtale om socialøkonomiske virksomheder



Center for socialøkonomi: www.socialokonomi.dk. Sitet har en definerede artikel: Hvad er socialøkonomisk iværksætteri og socialøkonomiske virksomheder? De skriver bl.a. dette om de socialøkonomiske iværksættere:

Socialøkonomiske iværksættere ser muligheder, hvor andre ser uløselige problemer, uarbejdsdygtige mennesker og manglende ressourcer. Med engagement og ildhu løser socialøkonomiske virksomheder eksisterende behov i markedet, som andre organisationer, institutioner eller virksomheder ikke tilfredsstiller. Socialøkonomiske virksomheder startes derfor af engagerede sociale iværksættere, der har udækkede behov eller uløste problemer tæt på sig, og som har fået en god idé til en løsning. Dette er vejen til banebrydende ideer, nye og effektive velfærdsløsninger og dermed bæredygtig vækst i samfundet."



Rapport Socialøkonomiske virksomheder i Danmark

Radioprogram om socialt entreprenørskab - lyt til det her:

DE FRIVILLIGE 2. MASTERUDDANNELSE I SOCIALT ENTREPRENØRSKAB
Beskrivelse: "I 4 år har der nu eksisteret en masteruddannelse i ”socialt entreprenørskab” på Roskilde Universitets Center. Men hvad betyder ”socialt entreprenørskab” og hvordan hænger det sammen med frivilligt arbejde? Lederen af Center for Socialt Entreprenørskab, Linda Lundgård Andersen fortæller om nye perspektiver på velfærd og skabelse af anderledes, sociale virksomheder."

De nævner bl.a. Hus Forbi som et spændende projekt. Og Social Venture 2200 - som man kan læse mere om her - Fra social ansvarlighed til socialt entreprenørskab.

Herunder en lille film om Grantoftegaard:



Er man særlig interesseret i kombinationen af socialøkonomi og natur kan man også høre dette program om Social farming - og søge på projektet Bybi.

Og måske særlig til psykomotorikerne: http://www.propsandpearls.com/ En sundhedslounge for kvinder – arbejder bl.a. med frivillig, aktivistisk kniveøvelsesformidling. Her er det ikke socialøkonomisk beskæftigelse, men derimod det sociale formål, der kan gøre dem fortjent til at kalde sig en socialøkonomisk virksomhed. ”Props & Pearls er en socialøkonomisk virksomhed, hvor alt overskud går til at skabe bedre vilkår for kvinder, der slås med problemer knyttet til brystkræft, underlivskræft, inkontinens eller underlivsgener som vaginisme, lichen sclerosus og vulvodyni.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar