tirsdag den 25. september 2012

Foredrag om samarbejde - collaboration





Foredragene er fra de såkaldte TED talks - se deres store tema om The Rice of Collaboration.

Flere taler også om co-creation - altså fælles-skabelse: Her Wikipedia og her i kunst/kultur-sammenhæng Co-creative.

På en anden undervisningsblog jeg er blandet ind i - for linjefaget Medie, kreativitet og digital kultur på Pædagoguddannelsen Sydhavn, kan man også finde et par indlæg om collaboration.

2 kommentarer:

  1. I går hvor vi lavede disse individuelle Faglig-Personlige-Profiler, kunne det have været sjovt, at enten "smelte" dem sammen til sidst, eller lave én stor fælles. For at se vores Fælles-Faglige-Profil på tværs af de tre uddannelser vi er(jf.Pæd,Lærer,Sygeplejerske). For at prøve et Fælles-skabelses projekt af på os selv, og for at kunne tage snakken videre fra forskelene til ligheder eller fælles styrke? Der er jo ingen grænser for Fælles-Skabelses projekter. Det er bare lige med at finde et der giver mening for en selv. Jeg kunne tænke mig at starte en blog, hvor alle kan byde ind med tre ord, til ét langt stykke digt/kortprosa/lyrik eller hvad det nu engang ville udvikle sig til? På tværs af lande, aldre, køn og kompetence inden for lyrik.

    SvarSlet
    Svar
    1. Spændende tanker!
      I det længerevarende gruppearbejde var det en mulighed at gå videre med noget af dette. Måske kunne det også være interessant at prøve at lave en dummy/aflægger af den blogidé udviklet på tværs af fagligheder og profession - du vil se nogle perspektiver som ordmenneske, som pædagog og som mediepædagog, hvad kunne en dansklærer f.eks. se af perspektiver, og et billedmenneske ville måske tænke at (og det er bare helt tænkt eksempel det her...) at det kunne være spændende, hvis man skulle skrive i hånden/tegne sine tre ord, etc.

      Men jeg er helt klar til at smide (tegne) tre ord og reklamere vidt og bredt.

      Slet