torsdag den 15. september 2011

Møde og dialog(bar)

Måske byfælle-projektet kunne få lov at låne Karin Lorentzens Platform som eksempel på en dialogbar. Man kravler op i den - og der er der udskåret huller som passer til ansigtet. De som sidder i skulpturen har så front mod hinanden.

Hun skriver, at den handler om at arbejde sammen i en gruppe. Og "Beskuerens opmærksomhed er rettet ind i det lille rum, hvor man overraskes af pludselig at være kommet meget nær på de andres ansigter. Skulpturen er en mulighed for at afsøge blikkets, kroppens og bevidsthedens indvirkning på vores sociale velbefindende og interaktion.
   Skulpturen tydeliggør desuden, hvad forskellen er på visuel perception og fysisk interaktion: At ’stå ved siden af og kikke på’ og ’at deltage, kravle op og være med’.
Det er to vidt forskellige erfaringer, og hvis man ikke har været oppe og prøve skulpturen, kan man ikke forestille sig, hvordan det er.
   Skulpturen danner basis for en situation – et rum for dialog og et andet slags samvær. Den vender ligesom vrangen ud og er en konstruktion, der bærer det lille rum i midten. Skulpturen er et redskab. Den kalder på leg og deltagelse."

Jeg har selv været oppe i den. Den var en spøjs oplevelse. Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar